ראש כרובית גדול
3 כפות שמן זית
קורט מלח גס ופלפל שחור
לטחינה:
2 סלקים בואקום/ סלק בינוני טרי
½ כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
⅓ כוס מים קרים
מלח לפי הטעם
מבשלים סלק בקליפתו עד שהוא רך מאוד ונמעך בעזרת מזלג. (אם משתמשים בסלק בואקום ניתן לדלג על שלב זה)
במקביל- מחממים תנור ל200 מעלות.
משרים את ראש הכרובית בקערה גדולה עם מי ברז ו 3 כפות מלח ל 10 דקות.
חותכים את הכרובית לפרוסות עבות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח גס ופלפל שחור.
מכניסים לתנור ל 15 דקות, אחרי שהשחימה מצד אחד הופכים לצד השני ואופים עוד 5-10 דקות שתשחים גם בצד השני.
להכנת הטחינה-
קולפים את הסלק המבושל וחותכים לקוביות, שמים במעבד מזון או בבלנדר, מוסיפים טחינה גולמית, מיץ לימון ומלח ומתחילים לטחון תוך הוספת מים קרים בהדרגה עד שמגיעים למרקם הרצוי.
מסדרים את פרוסות הכרובית על צלחת הגשה שטוחה ומזלפים את הטחינה הסגולה מעל.