HebrewEnglish

ארטישוק צלוי עם שום פנינה

מצרכים

חומרי גלם

4 ארטישוקים טריים 

6 שיני שום פנינה בקליפתם

שמן זית

מלח גס

להגשה: לימון, פטרוזיליה קצוצה וגבינת פרמז'ן מגורדת 

 

 

 

אופן ההכנה

חוצים את הארטישוקים לאורכם ומנקים את השערות בעזרת כפית. 

מזלפים שמן זית בנדיבות ובוזקים מלח גס, מניחים את הארטישוקים הפוכים על תבנית עם נייר אפיה, מסדרים את שיני השום מסביב ומזלפים שמן זית ומלח גם עליהן. 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכ- 25 דקות עד שהם שחומים וראשם רך, ניתן לבדוק ע"י נעיצת סכין בראש הארטישוק. 

מסדרים את חצאי הארטישוק על צלחת הגשה, מפזרים גבינת פרמז'ן ופטרוזיליה קצוצה, ומגישים ביחד עם שיני השום האפויות, ניתן לסחוט לימון מלמעלה אם אוהבים. 

 

 

התחילו בשיחה
צריך עזרה?
היי,
האם אוכל לסייע לך במשהו?
דילוג לתוכן