2 חצילים בינוניים
20 עגבניות שרי בקבוקים
2 שיני שום פנינה
3 גבעולי בזיליקום
2 כפות רסק עגבניות mutti
קופסת עגבניות מרוסקות mutti
500 גרם פסטה
שמן זית
קולפים את החצילים וחותכים לקוביות יחסית גדולות.
מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומזלפים שמן זית בנדיבות, בוזקים מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לכ-20 דקות עד שהם משחימים.
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, כשרותחים מוסיפים פנימה את הפסטה.
בנתיים מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את השום, מטגנים קלות ומוסיפים עגבניות שרי חצויות לאורכן. נותנים לעגבניות להגיר נוזלים, מוסיפים כפית פריקה מתוקה, רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ומערבבים.
מוסיפים כרבע כוס ממי הבישול של הפסטה (להתחיל מפחות ולהוסיף במידת הצורך), מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים את עלי הבזיליקום והחצילים האפויים, מערבבים יחד ומוסיפים את הפסטה המוכנה ישר מהסיר לתוך המחבת עם הרוטב. מערבבים עד שכל הפסטה מצופה היטב ברוטב ומגישים עם כמה עלי בזיליקום טריים.