כוס כרובית קצוצה
בצל סגול
2 גבעולי בצל ירוק
3 שיני שום
כוס אורז עגול
ציר ירקות (לא חובה)
חצי כוס שמנת מתוקה
חצי כוס פרמזן מגורד
30 גרם חמאה
להגשה:
פרמז׳ן מגורד
גבעול בצל ירוק קצוץ
עלי בזיליקום קצוצים
שבבי שאלוט יבשים (לא חובה)
אופן ההכנה:
מכינים ציר ירקות- צריך לבחור בירקות שיש בהם הרבה טעם כמו: סלרי, פטרוזיליה, גזר, בצל לבן + ירוק, כרוב , גזעי כרובית וכו׳. שמים את כל הירקות בסיר וממלאים מים עד הסוף. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה עד שהמים מקבלים את טעם הירקות (אין צורך להמליח). משאירים את הציר על אש נמוכה עם מכסה סגור ומתחילים בהכנת הריזוטו.
אם לא רוצים להכין ציר, אפשר להשתמש במים רותחים.
מחממים בסיר שמן זית ומעט חמאה, מטגנים את הבצל הסגול עד ריכוך ומוסיפים את השום.
מוסיפים את הכרובית וממשיכים לטגן יחד.
מוסיפים את האורז וכפית מלח ומערבבים.
מוסיפים 5 מצקות מהציר הרותח לתוך האורז מורידים לאש בינונית ומערבבים.
אחרי שהאורז שותה את המים, מוסיפים עוד מצקת, נותנים לו לשתות אותה ומוסיפים עוד. כך הלאה במשך כ-15 דקות עד שגרגירי האורז *כמעט* מוכנים. טועמים כדי לבדוק. הם צריכים להיות כמעט מוכנים כלומר מעט נגיסים כדי לא להגיע למצב של תבשיל עיסתי. בשלב הזה מוסיפים את השמנת, החמאה, הפרמזן והבצל הירוק, מערבבים הכל יחד על אש נמוכה במשך כ-5 דקות נוספות ומעבירים לצלחת הגשה.
מפזרים מלמעלה בצל ירוק, בזיליקום, פרמז׳ן ושבבי שאלוט יבשים ומגישים מיד.