HebrewEnglish

כרובית צלויה עם טחינה סלק

מצרכים

חומרי גלם

ראש כרובית גדול 

3 כפות שמן זית

קורט מלח גס ופלפל שחור

לטחינה:

2 סלקים בואקום/ סלק בינוני טרי

½ כוס טחינה גולמית 

מיץ מלימון אחד

⅓ כוס מים קרים

מלח לפי הטעם

 

 

אופן ההכנה

מבשלים סלק בקליפתו עד שהוא רך מאוד ונמעך בעזרת מזלג. (אם משתמשים בסלק בואקום ניתן לדלג על שלב זה) 

במקביל- מחממים תנור ל200 מעלות⁣.

משרים את ראש הכרובית בקערה גדולה עם מי ברז ו 3 כפות מלח ל 10 דקות. ⁣

חותכים את הכרובית לפרוסות עבות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. ⁣

מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח גס ופלפל שחור.⁣ 

מכניסים לתנור ל 15 דקות, אחרי שהשחימה מצד אחד הופכים לצד השני ואופים עוד 5-10 דקות שתשחים גם בצד השני.⁣

להכנת הטחינה-⁣

קולפים את הסלק המבושל וחותכים לקוביות, שמים במעבד מזון או בבלנדר, מוסיפים טחינה גולמית, מיץ לימון ומלח ומתחילים לטחון תוך הוספת מים קרים בהדרגה עד שמגיעים למרקם הרצוי. ⁣

מסדרים את פרוסות הכרובית על צלחת הגשה שטוחה ומזלפים את הטחינה הסגולה מעל.

 

התחילו בשיחה
צריך עזרה?
היי,
האם אוכל לסייע לך במשהו?
דילוג לתוכן