3 זוקיני
2 שיני שום
עלים מ-2 גבעולי בזיליקום
כף רסק עגבניות mutti
קופסא עגבניות מרוסקות mutti
1/2 כפית סוכר
חצי כוס שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
להגשה: גבינת פרמז׳ן מגורדת
חותכים את הזוקיני לרצועות בעזרת קולפן/ מכשיר ספירלה.
מטגנים שום קצוץ במעט שמן זית, מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים יחד. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל ומערבבים.
מוסיפים את השמנת ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
מוסיפים את הבזיליקום הזוקיני ומבשלים עוד כ-5 דקות עד ריכוך חלקי של הזוקיני.
מגישים עם גבינת פרמז׳ן ועלי בזיליקום טריים.