מכינים ציר ירקות- צריך לבחור בירקות שיש בהם הרבה טעם כמו: סלרי, פטרוזיליה, גזר, בצל לבן + ירוק, כרוב , גזעי כרובית וכו׳. שמים את כל הירקות בסיר וממלאים מים עד הסוף. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה עד שהמים מקבלים את טעם הירקות (אין צורך להמליח). משאירים את הציר על אש נמוכה עם מכסה סגור ומתחילים בהכנת הריזוטו.
אם לא רוצים להכין ציר, אפשר להשתמש במים רותחים.
מחממים בסיר שמן זית ומעט חמאה, מטגנים את הבצל הסגול עד ריכוך ומוסיפים את השום.
אחרי שהאורז שותה את המים, מוסיפים עוד מצקת, נותנים לו לשתות אותה ומוסיפים עוד. כך הלאה במשך כ-15 דקות עד שגרגירי האורז *כמעט* מוכנים. טועמים כדי לבדוק. הם צריכים להיות כמעט מוכנים כלומר מעט נגיסים כדי לא להגיע למצב של תבשיל עיסתי. בשלב הזה מוסיפים את השמנת, החמאה, הפרמזן והבצל הירוק, מערבבים הכל יחד על אש נמוכה במשך כ-5 דקות נוספות ומעבירים לצלחת הגשה.