HebrewEnglish

מצרכים

חומרי גלם

4 בצלים לבנים

4 בצלים סגולים

5 כפות שמן זית  

2 כפות קמח 

חצי כף סילאן 

2 גבעולי טימין

לצנימים-

לחם מחמצת 

שמן זית

גבינת תום עיזים / פרמז'ן

 

 

אופן ההכנה

קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות, מניחים בסיר רחב ללא שמן ומדליקים את האש.

מתחילים לאדות את הבצל כ 10 עד שהוא מתחיל לאבד את נפחו, מוסיפים ⅓ כוס מים וממשיכים באידוי על אש גבוהה.

כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השמן וממשיכים בטיגון על אש נמוכה עם מכסה סגור לעוד חצי שעה לפחות, תוך ערבוב כל מספר דקות, זהירות שלא ישרף. 

כשהבצל השחים לצבע חום עמוק, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את הסילאן ו 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. 

מבשלים על אש נמוכה לפחות שעה עד לקבלת טעם עשיר, לקראת סוף הבישול מוסיפים את גבעולי הטימין, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 

לצנימים:

מחממים תנור ל 190 מעלות. מסדרים את פרוסות הלחם על תבנית מזלפים מעט שמן זית על כל פרוסה ומפזרים גבינה מגורדת. מכניסים לתנור ל3-4 דקות עד שהגבינה נמסה והלחם פריך. 

מגישים את הצנימים לצד המרק ומעטרים בעלי טימין. 

 

התחילו בשיחה
צריך עזרה?
היי,
האם אוכל לסייע לך במשהו?
דילוג לתוכן