דלעת מיני
2 גבעולי בצל ירוק
½ בצל סגול
חצי חבילה פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה
½ כוס בורגול
1/4 כוס שקדים קלויים
1/4 כוס חמוציות מיובשות
4 כפות טחינה גולמית
לתיבול: לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
מחממים מראש תנור ל 190 מעלות.
חוצים את הדלעת לחצי, ומנקים ממנה את הגרעינים.
מזלפים שמן זית ומלח גס ומניחים אותם הפוכים על תבנית עם נייר אפיה, כלומר עם הקליפה כלפי מעלה.
מכניסים לתנור ואופים 25 דקות עד ריכוך. אחרי שהתרככו הופכים אותן ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות להשחמה מלמעלה.
מכינים סלט בורגול:
משרים את הבורגול במים רותחים ל10 דקות.
שוטפים במים קרים ומסננים.
מוסיפים אל הבורגול בצל ירוק, בצל סגול קצוץ, כוסברה / פטרוזיליה קצוצה, שקדים קלויים, וחמוציות ומתבלים בשמן זית לימון מלח ופלפל.
כשהדלעות יצאו מהתנור מרוקנים מעט מהתוכן שלהן וממלאים באמצע את הסלט.
מלמעלה מזלפים טחינה גולמית.